Nøddekage med jordbærskum

Jeg vil lige præsentere jer for en let sommerdessert med en blød nøddebund og en luftig jordbærskum samt friske bær på toppen. Den er vildt lækker og fin at servere for sine gæster her i løbet af sommeren. Jeg har lavet den i dag, hvor den står på filmhygge med familien og Mark.
Nøddebund:
175 g. mandler
3 stk. æggehvider
175 g. sukker
100 g. mørk chokolade
Jordbærskum
300 g. friske jordbær
50 g. flormelis
2 1/2 dl. piskefløde
Bær til pynt, f.eks. jordbær, hindbær, blåbær eller ribs.
Lidt mørk chokolade til pynt
? Stil ovnen pa? 160°.
? Kør nødderne i en blender, indtil de er grofthakkede. Det er vigtigt, at de ikke blendes helt til mel.
? Pisk æggehviderne meget stive. Tilsæt sukker, og pisk, til hviderne er helt stive.
? Vend nødder og hakket chokolade i massen.
? Pensl din springform (diamenter ca. 20 cm.). Fordel dejen i formen, og bag i ca. 25 min.
? Rens jordbærrene, drys med flormelis, og blend dem.
? Pisk fløden til et tykt skum, og vend med de blendede jordbær.
? Løsn forsigtigt kagen fra formen. Fordel jordbærskummet pa? kagen, og pynt med bær
og chokoladespa?ner.
Ingen kommentarer endnu