Til kamp mod Detox

Om at bo i byen, alle elsker at hade

Jeg antager ikke at det er gået særlig mange menneskers næse forbi at Randers, særligt de seneste par år, har været udsat for en del humoristisk mobning rundt omkring på de forskellige sociale medier. Som vaskeægte Randrusianer, vil jeg i dag gerne dele min tanker omkring, hvordan jeg forholder mig til netop at bo i byen alle elsker at hade.

Som værende født, opvokset og stadig bosat i Randers kan jeg vist godt kalde mig for vaskeægte Randrusianer. En titel som jeg ikke altid slynger frem som den første, når jeg møder nye mennesker. Om det er fordi jeg ikke ser det som den vigtigste faktor for min identitet eller om det er fordi jeg ikke altid orker at høre de klassiske Randers-jokes om Shox-sko og Mokai, varierer.

Men sagen er faktisk den, at jeg elsker min by – og jeg tør godt sige det højt. Jeg bliver tit mødt med en form for forargelse, hvis folk spørger hvorfor jeg ikke flytter, og mit svar lyder at jeg er rigtig glad og tilfreds med at bo her.

Store dele af min familie og vennekreds og fraflyttet og bor nu i f.eks. Aarhus og København, så selvfølgelig ville jeg have haft en anden tilknytning til byen, hvis ikke jeg havde min nærmeste familie her.
Men faktum er, at jeg rigtig godt kan lide byen, det hjemlige, det hyggelige og den der “alle-kender-alle” mentalitet. Jeg elsker en slentretur gennem byen, hvor jeg altid møder folk jeg kender, hvad enten det er personalet i de forskellige butikker eller om det bare er folk på gaden. For mig er et stort netværk i min hjemby alfa og omega, og jeg elsker at skabe forbindelser på den vej hvorpå jeg færdes.
I kontrast til dette, elsker jeg samtidig følelsen af at gå på opdagelse i ukendte og anderledes lande og byer, hvilket er en lyst jeg får stillet når jeg rejser, hvilket jeg gør så meget jeg kan komme til. Men det er for mig altid en fornøjelse at komme hjem til rolige lille Randers igen.
collage Et par billede fra min gåtur med Coco i søndags sent på eftermiddagen på en helt tom og rolig rådhusplads. Det sætter jeg pris på til at kunne samle mine tanker.

En anden væsentlig faktor der gør at jeg/vi er så glade for at bo i Randers er, at det rent geografisk ligger godt ift. Nordjylland og Aarhus som er to af de byer Mark og jeg hyppigst besøger. Aalborg hvor jeg til dagligt går i skole og Hjørring, hvor Mark har en natklub.
De ca. 30 min. der er mellem Randers og Aarhus gør også at vi hurtigt kan komme til en lidt større by, hvis vi vil have et bredere udvalg af spise – eller shoppingsteder.

Ligeledes synes jeg at Randers er en flot og hyggelig by med gamle bygninger og bindingsværker, der skaber en hyggelig atmosfære. Jeg elsker at gå ture i byen uden at det vælter i mennesker og jeg kan også hurtigt komme til fine naturområder, hvis jeg vil.

Så pt. er vi rigtig glade for vores boligsituation i Randers midtby med 5 minutters gang til vores fælles arbejdsplads i Fitness Studiet, en god (og relativ billig) månedlig leje på vores lejlighed, hvor vi kan blive boende i det næste halvandet år. Hvor eventyret så fortsætter hen derefter, må tiden vise.

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Til kamp mod Detox