Gravid uge 36+5

Om plukveer og stress

Godaften derude 🙂
Jeg tænkte at jeg lige ville dele et par hverdagstanker med jer, inden jeg går i seng.
Om det er de lyse nætter der gør at mit energiniveau lige nu er på højde med skyerne, eller om det bare er fordi der sker så mange spændende ting, skal jeg ikke kunne sige – men pt. har jeg kun lyst til at gå sent i seng og stå tidligt op.

Det kan selvfølgelig også skyldes at mine to-do-lister aldrig har været længere end de er pt., at jeg har en eksamen hængende over hovedet og hvad der føles som hundrede andre deadlines lige om hjørnet. De faktorer kombineret med en baby, der muligvis snart er på vej ud, stresser mig mildt sagt herre meget!

Særligt i går havde jeg en lille krise over, om jeg nogensinde skulle kunne nå det hele. Da jeg sidst på dagen havde lukket arbejdet ned, gik jeg ud og spiste en stor burger sammen med min bror og bagefter gik vi en lang tur, hvor jeg fik luftet alle mine frustrationer og tanker. Det hjalp faktisk lidt på det hele, for da jeg vågnede op i morges var det med en helt anden rolig fornemmelse i kroppen.

Jeg synes stadig at det kunne være rart at nå at få afsluttet min eksamen, som skal afleveres d. 13/6 og forsvares mundtligt d. 27/6, men har besluttet at det er okay, hvis det ikke bliver sådan og jeg i stedet for skal til en reeksamen til august. Det er jo kun dejligt at det kan lade sig gøre med en udskydelse, men jeg kan bare så godt lide at få den slags ting vinget af min to-do-liste, så jeg ikke skal gå med den i baghovedet her henover sommeren, når alt kommer til at dreje sig om vores baby. Men nu ser vi hvordan det går. Baby kommer når hun er klar og det kan i pricippet være når som helst nu.

Jeg har de sidste par uger haft en del plukveer, som endnu ikke gør decideret ondt, men som bare spænder hele maven op og gør den hård som sten i et kort øjeblik inden det går væk igen. Det kommer sådan i løbende intervaller hele dagen, som konstant minder mig om at jeg skal huske at få slappet af. Det er dog kun et godt tegn på at livmoderen og hele kroppen er ved at gøre sig klar til fødslen og den lille er stadig meget aktiv og livlig i sit lille fostervandsbassin. Så alt er godt. Men jeg ville da lyve, hvis jeg sagde at det ikke stressede mig lidt, at hun sagtens kunne komme til verden nu, hvis hun ville. Når jeg sidder med mine opgaver og maven pludselig laver de der vilde sammentrækninger, hører jeg for mit indre øre, lyden af den der sekund-timer der tæller ned i “24 timer”, hvis I kan huske den? Det giver jo umiddelbart ikke mere ro i hovedet vel? 😀 haha

I dag var min gode veninde Sahra som altid bare brand god at være sammen med. Hun hjalp mig med at få hentet de sidste babyting i Ønskebørn og bagefter fik vi os en god frokost og en is i solen. Lige dér føltes det som barsel – og jeg kunne for en kort stund bare slappe af og nyde dagen. Det var skønt!

Jeg håber så inderligt at jeg når at få bare et par dage eller måske endda en uge, som udelukkende hedder barsel, og som kun skal gå med at glæde sig og vente. Jeg har dog en sjov fornemmelse af at jeg ikke går helt til terminsdato, men føder lidt før tid. Fra i dag af, med 3 uger til termin, betegnes det dog ikke længere som for tidligt født, hvis hun skulle ske at melde sin ankomst nu, så det er dejligt betryggende at vide.

Nu vil jeg hoppe i kassen, nyde at der ikke er nogen baby der hverken skal skiftes eller ammes endnu og ikke skal holde mig vågen hele natten – jeg har fået at vide at det er vigtigt at sætte særligt pris på den slags ting lige nu her inden to bliver til tre, så det vil jeg gøre.

Kan I sove rigtig dejligt.
/Emilie
IMG_4301

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gravid uge 36+5