Havana 2 uger gammel

Derfor hedder hun Havana

De sidste par dage er vi mange gange blevet spurgt om der er en særlig grund til at vores datter hedder Havana og det er der naturligvis – så nu vil jeg lige dele det med jer der læser med herinde også 🙂

Havana er som bekendt navnet på Cuba’s hovedstad og uden selv at have været der endnu, får jeg nogle helt specielle og meget smukke farverige billeder på nethinden, når jeg forestiller mig, hvordan der er. Der har længe været en grøn nål i vores verdenskort hjemme i stuen på netop Havana, som betyder at det er på vores bucket list over steder vi skal besøge.

I januar fik vi lov at snuse lidt til stemningen, da vi besøgte Little Havana i Miami, som jo er et lille Cuba-kopi-samfund, men som bestemt havde masser af kulør og hvad jeg antager var ægte Havana-stemning.
Nogen af jer husker måske også at jeg rent faktisk havde bestilt en rundrejse på Cuba og Havana til Mark og jeg, som vi skulle have været afsted på her i maj, men som vi desværre måtte aflyse pga. risikoen for at blive smittet med zika-virus, som kunne være ret skadeligt mens jeg var gravid. Så den oplevelse har vi stadig tilgode og kan selvfølgelig tage Havana med, når tiden er til det. Det vil hun garanteret synes er helt vildt sjovt og jeg glæder mig allerede enormt meget 🙂

Havana navn
Tropiske associationer
Når jeg hører navnet Havana er de første ting der popper op i mit hoved palmetræer, krystalklart vand, masser af flotte farver, smukke dyr og natur, varme, solskin og store smil. Alt sammen noget der gør mig glad og noget jeg gerne vil forbinde mit barn med. Når hun så samtidig er et lille sommerbarn passer det jo helt perfekt med de positive sommer-vibes navnet giver.

Det praktiske
Havana er let at udtale både herhjemme og internationalt og der er heller ikke så meget tvivl om hvordan det skal staves, hvilket var et af mine krav til det perfekte pigenavn som jeg skrev om her. Derudover ønskede jeg mig et specielt babynavn, som jeg ikke kendte andre der hed, men heller ikke blev alt for mærkeligt. Jeg synes både navnet er super sødt som børnenavn, men også ret stærkt og powerfuldt når hun en dag bliver voksen og skal præsentere sig selv.

En diskobaby
Havana blev undfanget på Ibiza, men når hun en dag bliver stor nok til at spørge hvor og hvordan mor og far mødte hinanden kan vi fortælle hende en sjov historie om at vi mødte hinanden for første gang i Havana-baren på far’s daværende Crazy Daisy 😀 (At hendes mor var spritstiv, skal vi nok udelade fra historien)
Far er en garvet diskoteksejer og lærte sidenhen mor op til at blive en ret habil bartender (hvis jeg selv må sige det). Jeg nåede selv at få nogle rigtig sjove år som bartender og elskede mit arbejde som stort set var hver weekend. Det var ligeledes far der lærte mor hvordan den helt perfekte mojito skulle brygges – hvilken er vores begges ultimative favorit cocktail – og tænk sig en gang, den cocktail stammer sjovt nok fra Cuba og indeholder, hvis den skal være lige i skabet, en god slat Havana rom 😉

Rejselysten
Noget andet der inspirerede mig til navnet var dokumentarserien “Kurs mod Fjerne Kyster”, som jeg slet ikke kan få nok af. Familiens båd hedder som de fleste nok ved også Havana og den symbolik i at rejse ud og opleve verden vil jeg så gerne give videre til mine børn. Så vi håber meget at hun bliver lige så eventyrlysten som os, når hun vokser op 🙂

Så de særlige grunde til navnet er der som I nok kan høre mange af, og jeg var fast besluttet på navnet allerede inden jeg blev gravid. Mark synes heldigvis fra start at det var et fantastisk navn jeg var kommet på, så der var slet ikke noget at diskutere. Jeg husker lige så tydeligt, da vi var til kønsskanning og fik afvide at vi ventede en pige – jeg blev så lykkelig og tænkte som det første “Yes, nu får jeg min lille Havana” – og så sidder jeg her i dag med min lille pige i armene. Det er sgu ret fantastisk, er det ikk’? 🙂

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Havana 2 uger gammel