Finax Brunch Event

Anmeldelse: City Elite Babyjogger

Så er det blevet tid til min næste barnevognsanmeldelse i samarbejde med Ønskebørn Randers.
Læs eller genlæs også denne: Anmeldelse: Stork Barnevogn

I dag vil jeg fortælle om mine erfaringer med den populære og testvindende Babyjogger City Elite som jeg har haft fornøjelsen af i et godt stykke tid efterhånden. Tanken med at teste denne sporty klapvogn allerede fra Havana var spædbarn var for at undersøge og enten be – eller afkræfte teorien om at en klapvogn sagtens kan bruges helt fra start og ikke først når børnene bliver noget ældre, som jeg først havde troet.
img_4377Jeg har haft selve City Elite klapvognsdelen, en almindelig lift (den fra Stork barnevognen) og en adapter som gør det muligt at påmontere vores autostol direkte på vognen. Herunder kan I læse, hvordan jeg har oplevet disse fungere i praksis.
img_4374Let at køre med
Min allerførste indskydelse da jeg kørte med City Eliten kontra den klassiske barnevogn, var hvor let det var med en trehjulet og et 360 graders drejbart forhjul. Hjulet kan også låses fast til ligeud kørsel, men jeg må sige at jeg til enhver tid vil foretrække et drejbart forhjul, da det for mig helt klart gør køreoplevelsen bedre og lettere. Det gælder både på asfalt, fortov, græs, grus, butikker og skovstier at vognen bare glider meget mere smooth rundt og er let at komme omkring med. Den del tæller rigtig meget op i min helhedsvurdering.

Klappes sammen med én hånd

Derudover kan vognen med dens quick-fold system foldes sammen med ét enkelt træk i et håndtag og låses derefter automatisk, så den er let at bære, tranportere eller opbevare. Desuden vejer den kun 11,5 kg., så den er meget let at pakke ind og ud af bilen flere gange dagligt. Den del er jeg vanvittigt begejstret for, fordi jeg simpelthen synes det er så dejligt nemt og ikke mindst virkelig smart, når man som regel har baby eller pusletaske i den anden arm.
img_4367Bremse på håndtaget
Bremsen på Babyjoggeren sidder på håndtaget, hvilket jeg egentlig synes er meget rart. Men efter at have prøvet to-i-én bremse/støttefoden ved Stork Barnevognen er jeg blevet bevidst om at jeg godt kan savne støttefoden for mere stabilitet, når vognen parkeres. Den bliver dog hvor den skal når den er bremset og jeg har (7-9-13) endnu ikke oplevet at den er væltet eller trillet fra mig.
img_4373Egner sig fint som løbevogn
Selvom det ikke er en decideret løbevogn fungerer vognen udemærket på en joggetur fordi den er så let terrængående. Jeg har allerede haft Havana med på løbeture i den en del gange og den forbindelse er der ikke noget at klage over. For mig gælder princippet “jo mere multifunktionelt, jo bedre” i høj grad også når det gælder babyudstyr, så for den del får City Eliten også et par stjerner med fra mig.

Autostol klikkes direkte på klapvognen
En anden ting jeg synes er super smart, når man bare lige hurtigt er på farten, skal ned at handle eller lignende, er at autostolen kan klikkes direkte på klapvognsstellet. Her er stolen bagudvendt, som gør at jeg kan se og have kontakt til Havana, mens vi kører. Det er ikke muligt på samme måde når man anvender den almindelige lift, så jeg synes det er en rar mulighed at have, til trods for at autostolen naturligvis ikke bør erstatte liften, i længere tid end højst nødvendigt.
img_4386Savner mulighed for øjenkontakt 
Den største og nok også eneste ulempe jeg har oplevet ved City Eliten er nemlig at jeg ikke rigtig kan se mit barn, når jeg bruger den sammen med liften. Jeg kan tage liftens kaleche af og bruge det lille vindues kighul i klapvognskalechen, men jeg vil nu alligevel foretrække at kunne kigge direkte ind på hende når vi kører. Det er nok særligt mit behov her i starten, hvor hun er helt lille, at man som mor konstant gerne vil kigge ind til sit barn, så det er lidt generende for mig at skulle bremse og gå om på den anden siden for at tjekke til hende hvis hun er utilfreds eller lignende. Af den grund vil jeg nok foretrække den barnevognskasse som oprindeligt er beregnet til babyjoggeren for at få den “rigtige” barnevognsoplevelse hvor mor og barn kan have kontakt under kørsel.

Kan bruges op til barnet er 4 år
Til gengæld er jeg ikke i tvivl om, at når hun bliver lidt ældre og ikke længere sover i en lift, vil Babyjoggeren alle dage være at foretrække, fordi den er så let at have med at gøre og fordi ryglænet både kan tilbagelænes til 150° men også giver mulighed for at hun fastspændt kan sidde op under gåture. Med et langt liggemål på 95 cm. kan den bruges til barnet er 4 år, så det vil jeg bestemt også tage med i min endelige overvejelse og beslutning om, hvilken eller (hvilke) vogne vi skal ende ud med 🙂

13 kommentarer

 • Marianne

  Hej.
  Nu kom jeg lige til at læse din anmeldelse af baby joggeren.
  Min kæreste og jeg har netop valgt at købe City eliten som kompi-vogn. Vi har derfor også købt liften og har valgt dette som vores primære barnevogn. Jeg har dog termin til november, hvor vejret bliver koldere. Hvad gjorde du, da du brugte liften på de kolde dage? Jeg har nemlig fået af vide at voksiposer er for store til at have i?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie Jacqueline

   Hej Marianne 🙂
   Tillykke med købet, den er jeg sikker på at I bliver glade for.
   Vi havde ikke liften til cityeliten, men brugte Stork barnevognen, hvor der var en tilhørende lift i, så det var ikke noget problem for hende at holde varmen på de kolde dage, når hun lå i den.
   Men mit bedste bud på være at anskaffe jer en god ulddragt og hue som baby kan ligge ude i, med dyne og dækken over.
   Hilsen Emilie

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ieva Glasius-Nyborg

  Hej. Tak for en god anmeldelse og fine brugbare kommentare. Vi overvejer om baby joggeren -city mini gt eller city elite er rigtig for os, alene af den årsag ved skiftet fra barnevogn og til rigtig klapvogn. Mens baby stadig er lille. Der vil vi ikke kunne se baby fordi den kun vender fremad. Derfor vil vi gerne høre om jeres oplevelse med dette. Vi ved godt at når baby er lidt større, så vil han gerne kigge ud, men vi tænker mens han stadig er lille kan det være svært ikkr at kunne se ham.
  Mvh
  Ieva og farmand Casper

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie Jacqueline

   Hej Leva og Casper,
   Den eneste udfordring vi oplevede med City Eliten mens hun var helt lille og stadig lå i liften, var netop som du beskriver, at det var lidt besværligt at se ned til hende, mens man kører.
   Jeg gjorde dog det, at jeg vendte liften om og bare kørte klapvogns-kalechen tilbage, sådan den vendte som en rigtig barnevogn.
   Jeg lagde så bare et foldet tæppe under hovedenden, sådan at den kom i et plant niveau (fodenden er jo en smule nedadgående).
   Men udover det, har det klart været den bedste løsning for os og vi ville aldrig undvære eliten, heller ikke i dag 1,5 år efter 🙂 Vi har været og er stadig enormt glad for den.

   Hilsen Emilie

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna Katholm

  Der er godt nok er lidt ældre indlæg, men nu prøver jeg alligevel.
  Gør du liften fast på en eller anden måde, eller er du ikke bange for, at den skal kunne falde ud?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie Jacqueline

   Hej Anna,
   Da jeg brugte liften i babyjoggeren, gjorde jeg ikke noget for at spænde den fast. Når først den sad der, var den så godt i spænd at den ikke kunne rykke sig nogen steder med mindre man gjorde en indsats for at trække den ud – så det var jeg ikke nervøs for 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mille

  Bare vend liften om , det gjorde jeg – så kam du se ned i liften ved bare at klappe kalechen på barnevognen ned 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Kan den kun klappes sammen når der er klapvogn delene på? Vi har netop lige afmonteret liften og kan ikk få den klappet sammen? Altså bare stellet?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie Jacqueline

   Hej Pernille,
   Det skulle meget gerne kunne lade sig gøre, at klappe kun stellet sammen. Det er i hvert fald lykkedes for os 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mathilde Hansen

   “Snoren hvor der står “pull to fold” skal forblive monteret på stellet når man tager klapvognsdelen af.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Jeg har lige lært i dag, at man kan afmontere klapvognsdelen og sætte liftdelen på, så den vender præcis som en barnevogn. Men det kræver selvfølgelig liften fra City elite 🙂 Overvejer nemlig kraftigt at nøjes med en City elite 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Hej
  Vi har også denne super gode klapvogn. Og ville bare lige fortælle at du sagtens kan bruge den med liften og samtidig se dit barn ligesom en alm barnevogn. Man kan knappe kalechen af der hvor den sidder fast med velcro på styret og slå den helt om. hvis du samtidig slår fodstøtten op og sætter den fast m remmen, så kan man stille en lift ind nøjagtig som i en barnevogn og kalechen sidder hvor den også gør på en barnevogn. Håber det var forståeligt nok skrevet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie Jacqueline

   Hej Signe 🙂

   Tak skal du ha, forstår sagtens hvad du mener – har nemlig også selv haft gjort sådan et par gange.
   Men den udfordring jeg så møder er at ryglænet jo ikke kan lægges ned til 100% vandret så dvs. fodenden er hævet en lille smule, hvilket jeg formoder heller ikke er optimalt for den lille. Har dog forsøgt at ligge et tæppe under hovedenden for at udligne højdeforskellen og så virker det rigtig fint 😀
   Helt enig i øvrigt, det er en fantastisk klapvogn!

   Kh. Emilie

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Finax Brunch Event