Afskedsweekend, koncert og motorvejsuheld

Ung mor fyldt med selvtillid – hvordan?

Nogen gange kan man som mor, godt tvivle på om man gør det godt nok. Spørgsmål om opdragelse, søvnrutiner, motorisk udvikling og grænser hober sig op i én lang række og det bliver svært ikke at komme til at sammenligne sig med, hvordan andre mødre gør.

Forleden mødte jeg denne her unge mor, som bare virkede til at have styr på sit shit uden at give en single fuck for, hvordan andre kunne finde på at tænke om eller dømme hende. Det var klart at hun hvilede så meget i hendes rolle som nybagt mor, at der ikke var nogen der kunne pille hende ned. Først lod det til at jeg kunne lade mig inspirere af hende, men ved nærmere eftersyn, blev det svært at skjule min forargelse over måden hun valgte, at bægre sig ad med det lille barn på. Men den portion selvtillid hun rendte rundt med, gad jeg nu godt have haft, da det var mig der gik rundt og var på barsel. Hvor filan kunne hun have opstøvet den fra?

Hun kom slentrende på gaden med hendes lille pige i en barnevogn, som hun tydeligvis ikke var spændt fast i. Altså havde moren ikke hørt om vigtigheden af en 5-punkt-sele og kender hun slet ikke risikoen for kraniebrud, eller det der er værre, hvis barnet pludselig beslutter sig for at skulle en tur ud over kanten?! Hun virkede fuldstændig ubekymret og lod ikke engang til at sænke farten, når hun skulle have barnevognen over diverse kantsten og ujævnheder på hendes vej, tværtimod. Det var bare afsted i høj fart, mens den lille pige røg grinende rundt inde i kabinen på den store barnevogn.

Det næste der bekymrede mig var morens valg af barnets påklædning. Først og fremmest sad barnet uden dyne på og som I ved, skriver vi jo altså oktober måned i kalenderen og vejret udenfor er både fugtigt, køligt og med masser af blæst. Derudover havde den lille pige en kort kjole på og glimtende balletsko, som jo på ingen måde ville kunne holde hendes små fødder varme. Så jeg kunne ikke lade være at spørge “Fryser hun ikke?” Moren rystede på hovedet og svarede bare helt køligt “Nej, hun har det varmt.” Underligt nok virkede det heller ikke til at barnet lod sig påvirke af den begrænsede påklædning og viftede ivrigt med de bare ben ud over barnevognskanten.

Jeg blev på samme tid i tvivl om, hvor vidt barnet havde været i gang med morens selvbruner eller om faren muligvis kunne være af mere eksotisk afstamning end dansk, for barnets ben var flere toner mørkere end den unge mors hud og mere solbrune end mine egne blege skanker kan blive, selv efter 14 dage i sydens sol. Er det overhovedet tilladt spurgte jeg mig selv? Selvbruner til børn? De må jo være fyldt med skadelige parabener og parfume og alt mulig andet allergifremkaldende skidt? Men moren var tilsyneladende stadig ligeså kølig som temperaturen.

Barnet havde i øvrigt vildt, ufriseret hår med store krøller ud til alle sider, som hverken var blevet sat op med spænde eller hårelastik. Har man kendt magen til sløsethed? Hvem gider dog at rende rundt med så pjusket et barn?

Jeg var samtidig lettere chokeret, da jeg så at pigen også var iført, hvad der lignede en voksen dametop i palietter med matchende håndtaske til. Hverken praktisk eller sart pastelfarvet, som alle jo ved at børnegarderoben skal være anno 2018. Det var aldrig sket hjemme hos os, det kan jeg godt sige jer!

Men tænk sig alligevel, at gøre tingene lige præcis som man synes og godt kan lide, uden at føle et pres fra omverdenen om at skulle prøve at passe ind i den perfekte og polerede verden, som vi ofte præges med på Instagram. Hendes barn vil højst sandsynligt få sig en forkølelse, men på den anden side, den slags er relativt svært for os andre at undgå også.  Så mon ikke hun vinder – jeg er i hvert fald overbevist om at hendes tilgang til mor-livet er både sjovere og lettere end nogen af os andres.

Nåårh ja, hvis jeg ikke fik sagt det, så er den unge mor i øvrigt min egen 2-årige datter med hendes nye faste følgeskab DesignaFriend dukken Ava, der er adopteret fra Jollyroom.dk, som også er leveringsdygtige på alverdens andre fancy outfits som disse, der får MarMar-marfiaen og resten af mor-politiet til at se rødt 😉


Dukke outfit “Cool & Casual Glimmer

Dukke outfit “Cool & Casual Luksuriøs

2 kommentarer

  • Kathy Carøe

    Hahaha Emilie, der fik du mig♥️knus og kram til dig og den unge mor💋💞♥️

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine

    Åh du godeste! Jo mere jeg læste af det du havde skrevet, jo mere krummede jeg tæer over hele situationen! MEN grinede højlydt, da jeg kom til vejs ende 😂👏🏼☺️

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Afskedsweekend, koncert og motorvejsuheld