Lillebror er født

Den første uge hjemme med lillebror

Vores første uge med lillebror hjemme er allerede gået – og den er vitterligt faret forbi os.

Vi kom hjem fra sygehuset tirsdag eftermiddag 6 timer efter han var født og nød nogle timer sammen bare os tre og fik sovet lidt, mens Havana sov en lur ude hos min mor. Timingen var helt perfekt i forhold til de kunne tage hjem og hvile efter de havde besøgt os på sygehuset og vi kunne gøre det samme i ro og mag. Sidst på eftermiddagen kom hun hjem igen med mine forældre og søskende og vi fejrede den lille fyr med kage og pizza, mens vi fladede ud og beundrede vores lille nye familiemedlem.

De efterfølgende to dage havde vi besluttet at holde fri for gæster og bare være os og finde os til rette i vores nye firkløver. Havana holdte i forvejen fri onsdag i forbindelse med Grundlovsdag, så det passede perfekt. Da det jo også var valgdag, kom Mark og jeg afsted på skift og fik sat vores kryds, men ellers hyggede vi bare hjemme. Torsdag var vi et smut tilbage på sygehuset for at få foretaget en hørescreening og hælprøve af lillebror som det eneste og derefter var vi igen bare hjemme og slappe af.

Fredag, lørdag og søndag har vi haft en masse skønne venner og familie på besøg og vi har nydt at vise ham frem. Det er simpelthen så skønt at opleve den enorme kærlighed, opmærksomhed og interesse for ham fra dem vi holder af. Af hjertet tak!
Vi har også haft første besøg af sundhedsplejersken og mandag 2. pinsedag, havde jeg ham og Havana med til fotograf for at få foreviget deres allerførste tid sammen. Jeg glæder mig så meget til at se resultatet.

I dag tirsdag har vi igen holdt ‘hviledag’ uden gæster og bare slappet af og sovet, når lillebror har sovet. Da Havana kom hjem fra vuggestuen lavede vi aftryk af hans små fødder og efterfølgende fik han sit første bad, som hun stolt også hjalp til med. Hun er allerede den bedste storesøster overhovedet. Se i øvrigt lige hvor sød hun er i videoen her, hvor hun synger en vuggevise for ham. Jeg er simpelthen sendt helt i gulvet over hvor sødt det er! Men jeg er selvfølgelig også lidt påvirket af selv at have lavet dem, haha.

Min krop:
Fødslen var en rigtig god oplevelse, omend stadig meget hård – så jeg har tydeligt kunne mærke at den har været lidt medtaget og træt. Det kommer naturligt også i forlængelse af graviditeten som også har været en belastning for hele systemet. Så jeg giver min krop lidt ekstra kærlighed og omsorg disse dage, for det har den brug for og fortjener.

Amningen kom hurtigt i gang og er nu veletableret og fungerer bare så godt. Jeg har haft en helt anden ro og tro på det her i opstarten denne gang idet jeg har prøvet det hele før og kender den rigtig sutteteknik, så jeg har undgået den første krise med sårede brystvorter som for 3 år siden.
Brystspændingerne er dog stadig ikke at se sig fri for og mit forparti er da også vokset betydeligt i takt med at mælken er løbet til. Av og waow på samme tid.

Noget nyt jeg fik stiftet bekendtskab med i den første uge var efterveer. Shit hvor har de været stride, særligt de første 4-5 dage var de meget intense under hver amning. Det var vitterligt som at genleve fødselsveerne igen og jeg har virkelig måtte koncentrere mig og bruge vejrtrækningsteknikkerne for at kunne udstå dem. Heldigvis er de nu aftaget igen og amningen kan nydes fuldt ud. Så skønt!

Min mave og livmoder arbejder stadig på at trække sig sammen og selve maveskindet er blødt og bulet. Jeg synes det er helt fantastisk at se hvordan min krop dag for dag bevæger sig tilbage og tættere på noget der ligner udgangspunktet i det tempo, det tager. Jeg har på ingen måde travlt med det – først og fremmest skal min krop og min nye baby have min kærlighed.

Baby:
Den lille babyboy er godt i stand, spiser flot og tager fint på i vægt. Han lader sig ikke påvirke af støjen fra en meget snaksaglig storesøster eller det faktum at vi pt. har nogle alvorligt anstrengende håndværkere til at fikse nogle skader på vores hus, som borer og larmer til den helt store guldmedalje. Han sover stadig op mod 16-18 timer i døgnet, så indtil videre har han altså vist sig at være en ret eksemplarisk og sød baby. Vi introducerede ham for en sut, da han var 5 dage gammel og den snuppede han bare med det samme. Det er også helt nyt for os, da Havana jo aldrig har brugt sut, men det er så dejligt, at både hun og Mark bedre kan berolige ham med den og hun elsker at få lov til at holde og trøste.

Vi har i øvrigt besluttet os for et navn til ham. Kan I mon gætte, hvad vi endte med?

2 kommentarer

 • Åh, nogle dejlige billeder 😀 Navn har jeg ingen gæt på, men glæder mig til at høre det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie Jacqueline

   Tusind tak 🙂 Jeg bliver også selv så glad af at kigge på de billeder!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lillebror er født