Klient Resultater: Signe Svaneborg

6 forholdsregler du bør tage, når du skal vælge dit barns navn

Jeg læste fornyligt om et studie der havde påvist at børn der var blevet givet “ikke-så-elskværdige” navne, på et tidspunkt i deres liv havde større sandsynlighed for at udvikle lavt selvværd. Først og fremmest kan lavt selvværd naturligvis skyldes mange andre ting end et grimt navn, men man kan da ligeså godt forebygge og forsøge at ramme rigtigt, med et godt navn der forhåbentlig kommer til at passe til barnets personlighed.
Yikes sikke et pres at ligge på os kommende forældre, var?!

Derfor har jeg lige samlet nogle af de forholdsregler jeg selv sidder og tager i betragtning når jeg overvejer babynavne. Måske er du selv gravid eller kender en der er, som ville have glæde af at læse min lille liste inden du/I beslutter jer helt 🙂

baby-name-surprised1. Spring strippernavnene over  Uden at fornærme strippere, er der en god grundlæggende regel der siger mig, at det er en god idé at undgå at give din datter et navn, der lyder som om hendes liv er forudbestemt til at skulle foregå på en pæl. Behøver jeg at komme med eksempler?

2. Hvad rimer det på? – Forsøg at gennemgå hvilke ting der i børns ordforråd kan være oplagt at rime på, når de hører dit barns navn. Man kan ligeså godt forebygge navnemobning. Hvis nogen børn vil mobbe dit barn, skal de som regel desværre nok finde noget andet end navnet at drille med. Men hvis du spørger mig, er der ingen grund til at udfordre skæbnen med eks. Janus, som meget oplagt rimer på Anus ..

3. Stavemåder – Forsøg at undgå navne med 100.000 forskellige stavemåder. Eks. Caitlyn. Kaitlyn, Catelyn, Caitlin … you get the idea. Det er så nederen altid at skulle stave sit navn for folk.

4. Overvej barnets initialer – Hvis barnets efternavn er Østergaard Vester, er det umiddelbart også en dårlig idé at navngive ham Rasmus.. Det ser bare ikke pænt ud at aflevere en opgave i skolen med den slags initialer på, der i øvrigt også hurtigt kan misforståes.

5. Forsøg ikke alt for hårdt  At have høje forventninger til sit barn er én ting, men i nogle tilfælde er det altså et for stort pres for børnene at skulle leve op til forældrenes ambitionsniveau, når de døber dem Einstein, Nelson, Jesus, Napoleon eller hvad de ellers kan finde på. Don’t try too hard ..

6. Det er et barn, ikke et kæledyr – De fleste forældre vil gerne have at deres lille baby skal hedde noget sødt som udstråler, hvor nuttet et lille væsen de har skabt. Men husk at barnet en dag bliver voksen og skal skrive sit navn på en ansøgning, og måske kan blive valgt fra i sorteringen hvis navnet er Putte Bly Viol Hansen.

Er der mon andre basale forholdsregler jeg har glemt, men som du øjeblikkeligt kommer i tanke om, må du hellere end gerne dele med os andre 😀 Vi skal jo nødig ende ud med et barn der hader os resten af deres liv ..

5 kommentarer

 • Tine

  Super fedt indlæg!
  Med et navn som Tine, og en familie der elsker at rejse, har jeg mange gange haft besvær med lokale i andre der lande der hverken kan stave eller udtale mit navn – med god grund ?
  Det er derfor værd at tage højde for om navnet kan bruges internationalt fx. Emma eller Sebastian. Det er ikke et must selvfølgelig, men det vil spare jeres grapefrugt for en del besvær ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] ← Forrige […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne Sørensen

  Hahahaha! You’re killing me ?
  Hold kæft hvor er du god altså ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Haha tak smukke 😀
   Kunne forstå at du netop lige er blevet moster endnu engang, (og stort tillykke med det) så hvis storesøster ikke har besluttet et navn, må du jo lige vise hende listen, så hun ikke gør sit barn fortræd 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Klient Resultater: Signe Svaneborg