Babysvømning

Anmeldelse: Stork Barnevogn

Som jeg tidligere har nævnt her på bloggen, har jeg i samarbejde med Ønskebørn Randers været så privilegeret at få lov at teste en række forskellige barnevogne forud for den endelige beslutning om hvilken en vi skulle have og som passede allerbedst til vores behov.
Selvom jeg elsker at høre om andres oplevelser med forskelligt udstyr, kan jeg aller bedst lide at danne mig mine egne erfaringer udfra hvordan vores hverdag er strikket sammen – så det er ren luksus at have denne mulighed.
Jeg synes det er svært at danne sig en mening om noget, hvis man ikke har noget sammenlignings grundlag, så jeg har glædet mig rigtig meget til selv at få “hands on” på de forskellige vogne 🙂

Derfor vil jeg for hver vogn jeg tester, skrive et indlæg om hvordan de forskellige funktioner virker rent praktisk og min helhedsopfattelse heraf. Til sidst vil jeg i et indlæg for sig samle op på de erfaringer jeg gør mig, sammenligne og komme med begrundelser for hvorfor jeg ender med at vælge som jeg gør.

Den første vogn jeg/vi har testet er Stork Barnevognen som er Ønskebørns eget mærke og en vogn de selv har udviklet. Jeg har fra start været meget begejstret for denne her vogn og har næsten været ked af at skulle udskifte den for at prøve andre, så her får I mine erfaringer og helhedsopfattelse af Stork Barnevognen:
IMG_3701Sikkerhed
Stork barnevognen er produceret og testet efter de nyeste metoder og strengeste krav i DS/EN 1888:2012, hvilket betyder at det er en barnevogn der lever op til de sikkerhedskrav der stilles indenfor den europæiske sikkerhedsstandard, og som jeg derfor trygt vil ligge vores barn i. På trods af vognens innovative design, som jeg om lidt vil komme ind på, er og bliver sikkerheden den vigtigste, når det handler om ens barn. Det tænker jeg at alle forældre kan skrive under på uden at tøve. Derfor 5/5 stjerner for sikkerheden.
IMG_3702Bremse og støttefod i ét
Parkeringsbremsen aktiveres let ved at træde bremsebommen ned og deaktiveres igen med et let tryk med foden på pedalen på stellet. Samtidig med støttefoden trædes ned bliver hjulene bremset, hvilket gør vognen endnu mere stabil end hvis det kun havde været støttefod eller kun bremse, det gør en nybagt mor som mig lidt mere rolig, når vognen skal parkeres eller bremses mens Havana er deri.
Untitled-1Let at pakke sammen
Min første tanke omkring barnevogn var, at vi klart bare skulle have en der var lille og fiks og ikke fyldte særlig meget, så vi let kunne have den med omkring og med i bilen. Denne her fra Stork var jeg til at begynde med, overbevidst om var det komplet modsatte. For det er jo en kæmpe vogn! Men faktisk går den for at være markedets mest kompakte, da både stel, barnevognskassen og selve liften kan klappes sammen, så det nærmest ikke fylder noget. Mens Havana er helt lille og stadig ligger i liften er det virkelig en fordel at den også kan gøres helt flad, da det ellers er stort set umuligt både at få plads til kasse og lift i bilen. At det samtidig er super let at få klappet sammen er jo kun et stort plus.
Noget af det jeg synes er aller mest smart ved Stork barnevognen i forhold til det at skulle pakke ned og ud er dens “Easy Click System” som gør at kassen i bogstaveligste forstand nærmest glider på plads og låser sig fast på stellet uden besvær.
IMG_3690
Integreret solskærm og ventilation
På solskinsdage som i dag har vi haft enormt stor glæde af den integrerede solskærm, som gør at man slipper for en upraktisk barnevognsparasol. Man løsner bare lige op bagpå vognen og så kan selve kalechen trækkes helt ned og skærme af for solstrålerne. Når der lukkes helt til er det selvfølgelig vigtigt at der også er god ventilation og der har vognen bagerst et stort udluftningsvindue med tre indstillingsmuligheder, som er let at betjene.
IMG_3682
Dobbeltlynlås og magnetisk lukning
Barnevognens forlæder er udstyret med dobbeltlynlås, som gør at det er let at få adgang til barnet og at man kan nøjes med at lyne halvt op og ikke skulle bekymre sig om “låget” falder af. Med baby, dyne, og pusletaske på armen er det virkelig rart at det bare altid sidder fast på vognen, så man ikke behøver at skulle holde styr på det også.
En anden ting jeg er vild med er at de klassiske trykknapper er skiftet ud med magnetknapper omkring udluftningen og ved øverste del af forlæderet, som bare gør det hele meget, meget let.
IMG_3703Praktisk og brugervenlig
Rent praktisk har vognen en varekurv med plads til op til 5 kg. og en helt diskret ind – og udvendig lynlåslomme med plads til de vigtigste småting som mobil, pung og nøgler. Styret er ergonomisk designet og kan tilpasses enhver højde med en lang række niveau-indstillinger. Derudover er knappen til at justere kalechen med kun placeret i en side, så den kan håndteres uden at skulle bruge begge hænder, hvilket jeg også synes er ret praktisk. En anden feature vi har været glade for er den justerbare affjedring som er i midten af vognen og derfor giver stabilitet samtidig med at vognen kan “bounce” som vi kalder det, pænt godt 😀
IMG_3697Aftagelige og punkterfrie hjul
Vognens hjul er aftagelige og punkterfrie, som gør at den egner sig rigtig godt til alt terræn, uden at man skal bekymre sig om hullede dæk. Dog savner jeg de drejbare forhjul, som jeg indtil videre har testet på en anden vogn og helt klart vil foretrække, når nu vi bor inde i byen og jeg ofte har vognen med i butikker, på indkøb osv. Det gør for mit vedkommende i hvert fald køreturene lidt mere letflydende.

Mulighed for at designe selv
Stork barnevognen har intet mindre end 42 kombinationsmuligheder i forhold til selve farvevalget, hvilket jeg synes er en cool faktor, så man kan specialbygge en vogn i den farveskala man aller bedst synes om. Til den slags store ting er jeg klart mest til sort og har derfor valgt både kasse, stel og hjul i helt sort. Priserne starter fra 8.499,- og man kan gå ind at lege med det lige her.

Langt liggemål
Når man går ud og skal gøre sig en stor investering som en barnevogn, er det naturligt at tage stilling til hvor længe barnet kan ligge i den. Liften som kan tilkøbes bruges jo her mens barnet er helt lille og indtil det kan vende sig eller sidde selv (eller vejer max 9 kilo) Derefter kan barnevognen med et langt liggemål på 97 cm. bruges helt op til 3 års alderen, hvilket jo giver en rigtig god og lang “levetid” for vognen.
IMG_3694
En tung vogn
Alt i alt dvs. inklusiv stel, kasse, lift og hjul vejer Stork barnevognen 24,6 kg. Så det er altså en vogn der vejer godt til. Bor man i lejlighed, og ikke har plads til at have den stående i en gård eller opgang, som vi heldigvis har, er det altså en tung bandit at skulle slæbe op og ned af trapper. Skal vognen ikke konstant op og ned af trapper gør vægten efter min mening bestemt ikke noget, da den jo hurtigt kan pakkes sammen til at fylde så lidt, når den skal løftes. For mig betyder en tung vogn også at den er mere robust og stabil, som jeg ved at jeg vil vægte meget højt når Havana bliver større og selv kan sidde og sove til middag i den udenfor.

Alt i alt synes jeg at Stork barnevognen lever super flot op til de krav jeg stiller indenfor både sikkerhed, design, komfort og god kvalitet, så jeg er spændt på om der er andre vogne i samme kaliber der kan leve op til standarden, når jeg er færdig med at teste 🙂

 

12 kommentarer

 • Malene

  Hej! God anmeldelse, ved godt jeg skriver på en gammel post, men jeg kan simpelthen ikke lige se på nettet om Storken har et indbygget ryglæn ligesom Emmaljunga har? 😬

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie Jacqueline

   Hej Malene,
   Der er ikke indbygget ryglæn i den model jeg har, men ved der er kommet en nyere model på markedet siden hen, så tør ikke sige om denne kunne ske at have det 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anita

  Hvordan monterer man en barnevognssele i storks barnevogn?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie Jacqueline

   Der er integrerede bøjler i bunden af barnevognen (én i hver side), som man fastspænder selen i. De er lavet på en sådan måde at de kan rykkes efter hvor langt barnet er, således det giver fleksibilitet og gør det nemt at tilpasse efter behov 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie H

  Hej Emilie
  Jeg håber det er i orden jeg skriver, selvom indlægget efterhånden er gammelt. Først og fremmest, tusind tak for en god og grundig anmeldelse! Vi havde egentlig besluttet os for den Emmaljunga, som jeg kan se du også har testet. Men da den simpelthen ikke kan være i vores bil, bliver det med stor sandsynlighed en stork. Jeg bor også i en lidt større by, og var derfor faldet for Emmaljungas drejehjul, da det bare gør livet lidt nemmere. Men da dette ikke er en mulighed på stork, må vi undvære. Har du fortrudt/været ked af, at du ikke valgte med drejehjul?
  Mvh Cecilie 😄

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Jeg har været så meget i tvivl om jeg skulle vælge Stork eller Emmaljunga, følte ikke jeg blev klogere og tiden spidsede til, så vi endte med en stork fordi vi godt kunne se at den var hurtigere at pakke sammen. At læse dine anmeldelser, efter vi havde valgt, gjorde mig glad og fik mig til at føle at det var den rette beslutning at vælge stork. Vi har ligeledes bestilt den i sort/sort/sort :). Ved du om man kan få de der clips til stork stellet så man kan montere sin Cybex autostol på stellet? Det kan man nemlig få til Emmaljunga og det synes jeg var ret smart 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie Jacqueline

   Hej Christina, skønt at mine anmeldelser bekræftede dig i at du foretog det rigtige valg. Vi endte også med at vælge Stork barnevognen og er simpelthen så glade for den, så det håber jeg også at du bliver.
   Åh det er jeg faktisk ikke klar over om der findes, men kontakt din nærmeste Ønskebørn, så er jeg sikker på at de kan vejlede dig og svare på dit spørgsmål. Kh. Emilie

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Carina

   Hej Emilie

   Sad netop med samme spørgsmål. Har du fundet ud af om man kan montere autostol på stork stellet?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie Jacqueline

   Hej Christina,
   Nej det kan man desværre ikke.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Silje

  Super gode anmeldelser! Må jeg spørge hvor du har købt den flotte nederdel på bilderne?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Elisabeth

  Hej Emilie
  Sikke nogle fine tests du har lavet. Tak for dem.
  Jeg har 2 spørgsmål til dig. Jeg har læst at folk brokker sig over affjedringen i stork barnevognen. At den ryster helt vildt, selv på god asfalt. Er det også din oplevelse?
  Hvilken løsning endte du ud med at bruge af de 3 du har testet?
  Mvh Elisabeth

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie Jacqueline

   Hej Elisabeth,
   Tak skal du have, dejligt hvis du er blevet lidt klogere af mine tests 🙂
   Jeg endte med at vælge Stork barnevognen og Babyjoggeren blev også en keeper, da jeg blev enormt glad for at bruge den på farten og til løb.

   Den oplevelse har jeg ikke haft med Stork barnevognen, så jeg tænker måske at de ikke har fået en forhandler til at spænde/tilpasse affjedringen inden brug? Det tilbydes og anbefales i hvert fald at få gjort i Ønskebørn inden 🙂

   Kh. Emilie

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Babysvømning