Klar til barnedåb

Sådan gik det i kirken

Inden vi tog hjemmefra må jeg ærligt indrømme at jeg fik lidt nerver på over hvordan hovedpersonen skulle reagere i kirken. De var i alt tre børn der skulle døbes under samme gudstjeneste, så hvis man som mig normalt synes at tiden går lidt langsomt i en kirke, turde jeg ikke tænke på hvordan det ville føles med en utilfreds eller højlydt baby på armen. Det kombineret med et barn der nægter at bruge sut og mig der havde valgt at iføre mig noget der muligvis kan betegnes som den mindst ammevenlige kjole overhovedet gav altså lidt sved på panden..

De to andre søde englebørn sov mere eller mindre lydløst fra det hele mens vores lille spillop valgte at være vågen fra start til slut og havde åbenbart lyttet godt efter, da jeg dagen inden fortalte hende, at man skulle synge i kirken … Så hun sørgede lige for at afbryde og give sit besyv med til prædiken et par gange, så jeg måtte rejse mig og gå rundt med hende for at få hende til ro.

Men døbt det blev hun og hendes fulde navn er nu officielt Havana Mynthe Bech Carøe.
Selvom vi problemfrit havde øvet med lidt vand i håret hjemme i håndvasken i fadderen, sønnens og helligåndens navn skulle hun alligevel lige gøre opmærksom på sig selv da det blev præstens tur til at gøre det rigtigt. 
img_3955
img_3956Moster Frida var Gudmor, mens Onkel Alexander og vores tre dejlige venner Rasmus, Benedikte og Trine var så søde at stå som faddere. 
img_3959Her er Havana sammen med Mor og Far, Farmor, Mormor, Morfar, Oldemor og Oldefar 🙂
img_3965
Da vandpjaskeriet var overstået græd hun af træthed, så jeg listede ud med hende og satte mig op under kirkekoret hvor jeg ammede hende til hun faldt i søvn. Så kunne vi stadig være med og nyde udsigten imens folk gik til nadver. Inden jeg kunne smutte ned igen måtte jeg lige spørge en af de søde korpiger om hun lige kunne zippe min meget upraktiske lynlås op 😀
imageHverken Mark eller jeg er egentlig ikke synderligt kristne i vores hverdag og kommer kun i kirken når vi bliver inviteret til en begivenhed eller til jul, men vi synes at dåben er en rigtig fin og hyggelig tradition og så er Skt. Mortens Kirke i Randers virkelig smuk, så der var ikke nogen tvivl om at hun skulle døbes. Trods lidt gråd var det nu en god oplevelse for os alle og en begivenhed vi ikke vil glemme.

2 kommentarer

 • Simone

  Hej Emilie. Havana er det smukkeste navn. Havde i gjort jer nogle overvejelser om, hvad jeres baby skulle hedde, hvis det viste sig at være en dreng?

  Hilsen en nysgerrig Simone 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Simone,
   Tusind tak – vi elsker det naturligvis også helt vildt meget selv 😀
   Ja en del faktisk, men nåede aldrig til en decideret beslutning i det tilfælde. Men jeg tror vi var endt med Hector hvis hun var blevet en dreng 🙂

   Kh. Emilie

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Klar til barnedåb