Årets Juletræ

Anmeldelse: Emmaljunga Barnevogn

Så blev det tid til min tredje anmeldelse i rækken af barnevogne, som jeg har fornøjelsen af at teste i samarbejde med Ønskebørn Randers.

Læs eller genlæs også:
Anmeldelse: Stork Barnevogn
Anmeldelse: City Elite Babyjogger
img_4747Denne gang er vi ude i en vogn som samler to af de ønsker jeg havde fra de to forrige vogne. 1. Den har de drejbare forhjul som jeg savnede ved Stork barnevognen og 2. Den er bagudvendt, så jeg har mulighed for at have direkte kontakt til Havana, hvilket jeg savnede ved Babyjoggeren.

Men betyder det så at jeg har fundet drømmebarnevognen? Nej, ikke nødvendigvis. Den kræsne forbruger er åbenbart svær at stille tilfreds 😉

Som jeg tidligere skrev er jeg mest til de drejbare forhjul, som jeg synes gør køreoplevelsen noget lettere, uanset hvilket underlag man kører på og det samme gør sig også gældende for Emmaljunga-vognen. I dette punkt er Mark uenig, da han mener at de svingbarer hjul gør vognen lidt for “livlig” og svære at kontrollere. Muligheden for at låse hjulene fast til ligeud kørsel, gør at vi kan tilpasse det alt efter hvem af os der kører, så det skal den helt klart have et plus med på vejen for.
img_4760Derudover er Emmaljunga noget lavere i højden end Stork barnevognen, som vi indtil nu har at sammenligne med. Det er ikke noget der har den store betydning for mig, da jeg højdemæssigt passer fint til dem begge, men måske er det noget man burde tage med i sine overvejelser af barnevogn, hvis man eksempelvis er meget lav eller modsat er noget højere end gennemsnittet.

Rent praktisk når vognen skal pakkes sammen og med i bilen er Emmaljunga langt fra ligeså let og intuitiv som jeg oplevede Stork vognen og babyjoggeren. Den fylder mere og kræver i det hele taget noget mere arbejde lige at få pakket sammen og slået op igen. For os er dette punkt noget der betyder relativt meget, fordi vi ofte er på farten og har brug for at have en vogn med i bilen. Så for den praktiske del kan jeg desværre ikke dele så mange stjerner ud.

Til gengæld er jeg ret begejstret for liften i Emmaljunga, hvor afstanden mellem madras og kaleche er større, hvilket gør det lettere at lægge barnet i og tage det op uden det skal “trækkes ud”, forstået på den måde at der egentlig bare er højere til loftet, så at sige. Som noget anderledes sidder liftens håndtag på kalechen, hvilket jeg også ret godt kan lide.
img_4763Der er fint plads til pusletaske i kurven under vognen og håndtaget kan upåklageligt justeres i flere positioner, så det passer til enhver.

Udover at vognen i mine øjne er ret uhandy at have med på farten er der to andre faktorer, som gør at jeg på nuværende tidspunkt ikke ville vælge Emmaljunga barnevognen. Forlæderet på Emmaljunga har trykknapper i siderne, hvor Stork har dobbeltlynlås hele vejen rundt, som gør at man undgår en del besvær hver gang man skal afsted. Derudover er der hele tre bremser der skal aktiveres, når Emmaljunga skal parkeres, hvoraf de to er støtteben og den trejde låser hjulene. På Stork gøres alt dette på én gang med et enkelt tryk på en pedal, hvilket for mig er at foretrække, da det både er smartere og hurtigere.
img_4753

Så alt i alt er min konklusion at Emmaljunga vognen egentlig er en udemærket barnevogn, men udfra vores behov for let at kunne pakke den ned og det faktum at vi gerne vil have det hele til at være så let som muligt, er det ikke den vogn jeg vil vælge som vores endelige.
img_4757

4 kommentarer

 • Sandra

  Hej Emilie.
  Hvilken model fra Emmaljunga er det?
  Mvh. Sandra

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline

  Jeg synes ikke jeg kan læse nogle steder hvilken barnevogn du/i besluttede jeg for at beholde? som altså er den i har valgt til jeres barn og som i bruger nu?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lea

  Her er vi vild med vores emmaljunga og det har fra starten været min drømme vogn

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Lea 🙂
   Skønt I er glade for jeres Emmaljunga, det er bestemt også en fin vogn! Først når man har muligheden for at sammenligne med andre, finder man ud af hvad man savner eller lader sig irritere over ved de forskellige slags.
   City Eliten er også fantastisk og ikke en jeg kunne forestille mig at leve uden nu, den er så dejlig let at have med! 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Årets Juletræ