Nyuddannet Grafisk Designer

Boganbefaling: VEGANSK

Jeg var fornylig så heldig, at modtage et anmelder-eksemplar af Johanne Mosgaards nye bog VEGANSK – Livin’ la vida vegan fra Politikens Forlag. I kender måske i forvejen Johanne fra hendes første bogudgivelse GRØNSKOLLINGder udkom sidste år? Hvis ikke, vil jeg lynhurtigt opfordre Jer til at tjekke hende ud – for hun er, apropos frugt og grønt, virkelig en sej banan!
img_6201Personligt lærte jeg Johanne at kende for flere år tilbage og siden har jeg troligt fulgt med fra sidelinjen, når hun udforsker og eksperimenterer i det veganske køkken og deler ud af det på både hendes blog englerod.dk og på instagram.

Men nu tænker den opmærksomme læser måske “Jamen Emilie, du spiser da ikke vegansk?” og nej, det har du fuldstændig ret i. Sagen er den, at jeg er overordentligt glad for kød, og uanset hvor meget jeg gerne vil skåne alle dyr i verden og samtidig passe på vores klima og miljø, har jeg enormt svært ved at forestille mig et liv udelukkende på plantebaseret kost. Størstedelen af mit proteinindtag får jeg gennem animalske produkter og så elsker jeg i øvrigt alt hvad der hedder bacon og ost, bare for at nævne noget.

Med det sagt rammer denne her bog alligevel fuldstændig plet hos mig, for jeg er decideret elendig til at få inkorporeret grøntsager på en spændende og lækker måde i vores hverdag. Jeg/vi har lidt en tendens til at skrælle de samme seks gulerødder og snitte lidt peberfrugt og agurk til hvert måltid – og den blanding ved vi vist alle, hvor usansynligt kedelig er i længden.
Så jeg trænger i den grad til inspiration og til at udvide min horisont indenfor det grønne køkken – og det skal jeg love for at jeg får serveret i denne bog!
img_6193VEGANSK” er spækket med indbydende lækre retter og helt fantastiske farverige billeder, der gør det svært at vælge, hvilke opskrifter man skal afprøve først. Bogen er praktisk inddelt i temaerne morgenmad, salater, supper og gryderetter, hyggemad og desserter og indeholder tilsammen mere end 100 opskrifter til vegansk livsstil.

Jeg elsker at spise grønt, men jeg er bare ikke særlig kreativ i forhold til variation og det at skulle anvende de gængse råvarer på en ny og anderledes måde. Derfor er jeg vildt begejstret over bogen her, fordi den fra første kapitel tager mig med ind i en ny verden af grøntsagsmuligheder.
Opskrifterne kan både bruges til hverdag og fest og virker umiddelbart ret lette at gå til, uden for mange mystiske ting på ingredienslisterne, der kan være svære at opdrive i det lokale supermarked. Kæmpe win!

Jeg glæder mig til at bruge bogen som inspiration til, at få flere grøntsager ind i vores hverdag på en appetitlig og spændende måde. – Og så er samtlige opskrifter desuden virkelig smukke og insta-venlige 😉 haha

Hvis ikke dette udpluk af de super lækre anretninger får din mave til at knurre, så ved jeg ikke hvad gør! Bogen kan købes lige her.
img_6189 img_6191
img_3745
img_6192
img_3746img_6194

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nyuddannet Grafisk Designer