Petra, et af verdens 7 vidundere

Tilbageblik: Året der gik 2018

Så bliver der endnu engang sat punktum for et lille kapitel i livet. Kapitel 2018 synger på aller sidste vers og i morgen er vi klar til at fejre årets sidste dag sammen her i Jordan.
Året 2018 har for mit vedkommende vist sig, at være blevet et lærerigt år på mange områder.
Jeg er blevet klogere på mig selv, mit parforhold, min rolle som mor, hvordan jeg ønsker at strukturer mit arbejdsliv og klogere på en hulens masse andre ting omkring, hvordan fremtiden (forhåbentlig) kommer til at tegne sig.

Jeg elsker at reflektere og mindes året, der er gået ved at se tilbage på nogle af de højdepunkter, stunder og oplevelser jeg har haft. Jeg synes det er sådan en fin måde at kysse året farvel på. Så her en lille billedekavalkade og tilbageblik på mit 2018.

Året første måneder bød på en masse gode oplevelser. Vi var blandt andet en tur i Zoologisk Have, fejrede min 26 års fødselsdag, der var en masse dejlig træning på programmet og så havde jeg desuden en helt fantastisk aften på hotel med to af mine bedste veninder. Vi holdte også polterabend for vores veninde Nanna og jeg havde en masse skønne mødre igennem mine forskellige træningshold.

For arbejde, var der også nok af i årets første måneder. Efter at have brugt det sidste kvartal af 2017 på at arbejde mig tilbage fra min barsel, var der nu endelig, så godt gang i min lille træningsbiks igen, at jeg havde en fuldt booket kalender. Det var skønt at være tilbage for fuld skrue med det, jeg elsker at lave og jeg lagde derfor rigtig mange timer i mit personlige træning og havde mange klienter igennem hver dag. Derudover afholdte jeg flere af mine Fit Før Fødsel og Fit Efter Fødsel-forløb om ugen og underviste samtidig i Mamma Cross og almindelig Crossfit fem gange om ugen. Jeg drønede i bogstaveligste forstand rundt mellem alle vores tre centre, for at nå at tilpasse min, på daværende tidspunkt, lidt for pressede arbejdskalender.

I slutningen af april tog jeg tilmed certificeringen som CrossFit Level 1 Trainer, som jeg var meget glad og lettet over at få i hus. Det havde krævet ret meget op til, at finde tid og ro til læsning og forberedelse, så det betød meget for mig, at bestå prøven til eksamen.
Det er lige før, at jeg godt tør sige at årets første par måneder mest af alt gik med arbejde og hverdagsrutiner. Jeg havde dog enormt svært ved at skulle vælge noget af det fra, for at sætte tempoet ned. Det er jo desværre den ‘udfordring’ der kan opstå, når man brænder så meget for det arbejde, man står op til hver dag, men der simpelthen bare ikke er timer nok i døgnet til at få det til at hænge sammen med et almindeligt familieliv.

I starten af maj, måtte jeg på den hårde måde, finde ud af at jeg, for alvor, var nødt til at geare lidt ned, for at min krop kunne følge med. Min krop begyndte simpelthen at sige fra og jeg lyttede ved at tage nogle aktive valg om at omstrukturere min hverdag og arbejdsmønstre, så der igen blev mere overskud til mig selv og min familie. Jeg vil gerne åbne op for denne periode i et andet indlæg, hvis nogen af jer skulle finde det interessant at høre om? Overskuddet til at dele det her på bloggen, var der ikke på det givne tidspunkt, hvor jeg i stedet brugte min familie og venner til at snakke om tingene. Jeg opsøgte også en clairvoyant for første gang på dette tidspunkt, og havde en meget positiv oplevelse omkring den rådgivning jeg fik netop her, til trods for min ellers noget skeptiske tilgang hele denne spirituelle verden.

Med den aller bedste timing, i forhold til at få slappet lidt af ovenpå nogle ret hektiske måneder, inviterede min søde svigermor os med til Benalmádena i Spanien på en uges ferie. Det var simpelthen så skønt og afslappende, bare at komme afsted og være sammen med familien.

Da vi kom hjem fra Spanien, var der romantik på programmet, da vi skulle til Nanna & Mike’s smukke bryllupsfest i Frederiksberghave. En absolut uforglemmelig dag!
Mit bryllupsoutfit fik sit eget indlæg her.

Sommeren startede jo som bekendt allerede i maj med forrygende vejr, så vi nåede at nyde mange gode stunder her hjemme i Danmark inden vi i juni tog på 3 ugers ferie i Miami.


Miami var som altid helt igennem fantastisk og det var så fedt at have Havana med for første gang. Hun følte sig på alle måder ligeså godt hjemme som vi gør, når vi er der. Hun lærte blandt andet sine første engelske gloser på denne tur og havde sin meget stolte debut med at svømme med svømmevinger.

Et par dage efter vores hjemkomst fra Miami blev vores øjesten 2 år, som vi fejrede over to dage med hyggelig havefest for venner og familie.

Endnu et bryllup stod for døren i juli, hvor vores venner Trine & Rasmus gav hinanden deres ‘ja’, til endnu et helt magisk og gennemført bryllup.
Resten af sommeren blev nydt hjemme på dansk grund, med blandet andet en weekend i København hos Stephanie & Kasper. Mange dage gik også med is-jagt i byen, grillaftner med familien og rolige dage omkring Havanas lille pool og sandkasse herhjemme.


Da efteråret så småt begyndte at nærme sig i september, brugte vi stort set alle weekender i skoven eller på legepladsen, med cykelture og gåture rundt omkring i vores nærområde. Og der var også mange hyggelige stunder med græskarudskæring til halloween og andre former for efterårshygge.

Jeg var også et par weekender i københavn for at fejre fødselsdag for nogle af mine veninder. Blandt andet Stephanies 30 års.

Da vi nåede oktober, stod jeg en morgen med denne positive graviditetstest foran mig, og var i første omgang en lille smule i chok og lidt ude af den. Glæden over at endnu et ønskebarn var på vej blev stærkt efterfulgt af et hav af bekymringerne omkring det, at blive en familie på fire.
Som om at overstående positive graviditetstest, i sig selv ikke ville være garanti for mange nye bekymringer og udfordringer i fremtiden, var det også her, at Mark overtog endnu et fitness center, som nu udgjorde Fitness Studiet nummer 4 i rækken. Pheeeew .. jeg blev helt træt bare ved tanken! Et kæmpe center med masser af nye medlemmer, holdplaner der skulle gå op, renovering osv. osv. ‘Heldigvis’ kan man sige, har det ikke været noget jeg selv, som sådan har skulle beskæftige mig med, men det har alligevel fyldt meget på hjemmefronten.

Selvom der var run på arbejdsmæssigt, særligt for Mark i denne periode, prioriterede vi alligevel at gøre plads til en uges efterårsferie, som vi tilbragte på Kreta, bare os tre. Jeg skjuler det måske meget godt på billederne, men det var omtrent her min graviditetskvalme peakede allermest. Føj hvor var det slemt!

Efter ferien fortsatte efterårshyggen derhjemme og jeg tog blandt andet et kursus i Ernæring for Gravide ved Fitness Institute.
Havana startede også til U3 håndbold, som hun elsker at være afsted til en time hver anden lørdag formiddag. Det er mest af alt blot leg med bold, sanglege og motorisk udfordring, som er super sjovt og hyggeligt for os at gå til sammen.


November måned, var mest af alt hårdt præget af min konstante kvalme og træthed. Når jeg var afsted på arbejde, kunne jeg som regel undertrykke det, men lige så snart jeg kom hjem, faldt jeg stort set omkuld på sofaen eller i børneværelset uden at spise aftensmad. Jeg kunne simpelthen ikke klare den fjerneste lugt af noget der mindede om mad. Det var simpelthen så uudholdeligt! Da det begyndte at aftage igen, kunne jeg pludselig se det positive i, at jeg også skulle prøve at opleve den del i en graviditet. Det gør nemlig at jeg nu meget bedre kan relatere til, når mine gravide klienter beretter om selv samme periode med kvalme, opkast og des lige. For det bliver utvivlsomt nemmere at forholde sig til hvilke begrænsninger det kan give, når man selv har oplevet det på egen krop.

I december tog Mark og jeg på vores første miniferie sammen alene, siden Havana er kommet til. Det var så hyggelig en tur, med tid til fordybelse, dejlige og rolige måltider og bare hygge og gåture i det hyggelige julepyntede London. Jeg skrev blandt andet tre indlæg med anbefalelsesværdige spisesteder i London, som du kan finde her, her og her.Da vi havde været i London, var jeg lige 100% mere i julehumør end da vi tog hjemmefra, så det passede jo glimrende at julen nu var lige om hjørnet. Juleaften blev fejret og vi fik hygget og nydt nogle fridage med familien. Vi fejrede også min elskede mormors 80 års fødselsdag, inden vi igen pakkede kufferterne og fløj til Jordan, hvor vi jo befinder os netop nu. 
Jordan har indtil nu virkelig vist sig at være en forrygende feriedestination og jeg kunne ikke tænke mig at slutte året af andre steder end her i dette skønne selskab. 

Så sådan slutter mit (vores) 2018. Dette er selvfølgelig kun hovedbegivenhederne for året, jeg netop har gennemgået, men der har jo også været lige så mange almindelige leverpostejsdage med natteroderi, konflikter, sene arbejdsdage, hente/bringe fra vuggestuen, indkøb og andre mindre festlige begivenheder, som jo udgør en helt almindelig hverdag, og den del skal og vil der naturligvis altid være plads til. Men solskinsdagene er alle dage sjovere at huske tilbage på og mindes, så det har jeg valgt at gøre her.
Jeg håber I synes det var hyggeligt at kigge med, at I også selv har haft et forrygende år og nu er klar til at tage hul på endnu et. Vi skrives ved i 2019 – tak fordi I fortsat følger med både her og på min instagram.

Glade nytårshilsner fra Emilie

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Petra, et af verdens 7 vidundere