Hallway Lamp

4 bøger til den søde ventetid


1. “Må vi så få ro!” af Lola Jensen her / 2. “40 Uger Inden” af Cana Buttenschøn her / 3. “Kære Zoe Ukhona” af Pelle Hvenegaard her /
 4. “Barn Nr. 2 – Når familien vokser” af Margrethe Brun og Lykke Møller her

De seneste bøger jeg har læst her i den søde ventetid, har været med familieliv og småbørn som fælles tema og jeg vil her give et par anbefalinger med på vejen, til de som har gjort størst indtryk.

“Må vi så få ro” er en bog skrevet af familievejleder Lola Jensen, som de fleste af jer nok kender som den hjertevarme rådgiver til frustrerede og bekymrede forældre i Godmorgen Danmark eller fra diverse foredrag. I bogen her, giver hun en hel del gode råd til håndtering og reducering af støj i børns hverdag og hvordan man på en effektiv måde kan skabe mere ro på hverdagen i børnefamilierne. Hun giver så mange konkrete og brugbare råd i bogen, som jeg personligt allerede har fået rigtig meget ud af at etablere herhjemme. Tak for en fantastisk bog Lola!

“40 Uger Inden” af jordemoder Cana Buttenschøn, er en bog jeg ville ønske jeg havde haft mulighed for at læse under min første graviditet. Den er informativ og underholdende på samme tid og følger og beskriver nøje forandringerne i kvindekroppen, babys udvikling og de bekymringer som mange kvinder oplever i de 40 uger indtil fødslen skal stå. Da det jo ikke er så forfærdelig længe siden jeg har været hele møllen igennem sidst, husker jeg jo naturligvis mange af følelserne og tankerne der beskrives. Men fordi denne graviditet har været så væsentligt anderledes end min første, har det alligevel været rart at få nogle ting opsummeret og generelt har det bare været super hyggelig lytning på mine gåture.

“Kære Zoe Ukhona” er en bog, der har rørt mig dybt at lytte til. Den er skrevet og indlæst af Pelle Hvenegaard, som ærligt og sårbart fortæller om hans og hustruen Carolines lange og hårde kamp om deres ønskebarn Zoe Ukhona. Parret er i løbet af seks år igennem talrige mislykkede fertilitetsbehandlinger og ender med at måtte gennemgå, hvad der lyder til at være et frygteligt adoptionsforløb, før de får deres lille afrikanske pige i armene. Selvom jeg aldrig selv har været i forbindelse med adoptions-bureauer eller fertilitetsklinikker, fandt jeg det alligevel virkelig barsk og interessant at høre om deres forløb.Stor respekt for det de har måtte gennemgå! Deres oplevelser fik mig sågar til at føle endnu større taknemmelighed over, at kunne blive gravid på naturlig vis. Jeg vil i øvrigt varmt anbefale jer, at høre bogen som lydbog, da det at høre Pelles medrivende stemme, gør oplevelsen endnu mere levende.

“Barn Nr. 2 – Når familien vokser” Denne bog berører mange af de emner, som gør sig gældende, når en familie går fra at være tre til fire, som vi jo gør inden længe. Der behandles blandt andet temaer som søskendejalousi, skyldfølelse over ikke at have tid nok til begge børn, familiefølelse og den manglende tid til sig selv og parforholdet. Der er også spændende afsnit om opdragelse og værdier og jeg føler (stadig uden at vide, præcis hvad jeg går ind til) at den har klædt mig rigtig godt på til livet med to børn.
Udover bogens forfattere har bogen også gode inputs fra en række relevante fagfolk som blandt andet omfatter en psykolog og parterapeut, en hjerneforsker, en adfærdsforsker, en sundhedsplejerske og en jordemoder. Jeg vil varmt anbefale andre andengangs gravide at læse denne bog, mens i venter. Jeg tror på den kan hjælpe med at forberede de fleste, både kommende fædre og mødre.

Hvilke bøger har I læst inden mens I har ventet jer, og har I nogle bøger I kan anbefale?

4 kommentarer

 • Sissel

  Du skal også overveje en helt ny bog, der endnu ikke er udkommet – men som er lige på trapperne:

  “Tænd for forbindelsen – forstå tilknytningens kunst” af Mette Carendi

  Den lyder SÅ lovende og givende!

  Desuden har jeg selv lige læst bogen “Søskende – konkurrenter eller bedste venner” der har givet mig en meget bedre følelse af at være forberedt på at vores 2 årige søn skal være storebror lige om lidt 🙂

  / sisselsolsort.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie Jacqueline

   Det lyder begge til at være meget spændende bøger – dem får jeg lige noteret! 🙂 Tusind tak Sissel

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Jeg læste “smertefri fødsel” – det var det bedste jeg gjorde for mig selv i min graviditet 👍 og derudover læste jeg Mette lyngholms bog “gravid og fit” hedder den vidst også rigtig god, men nok mest til gravide som ikke har trænet ret længe 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie Jacqueline

   Hej Ditte, jeg har også fået taget hul på Smertefri Fødsel nu, og tænker at tager nogle af redskaberne med til fødslen – så må vi se hvor smertefrit det går 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hallway Lamp