Dobbelt op på babybule

Kommunikation i parforholdet: Tip til den gode samtale

Når man går fra at være par til forældre, som jo er en grundlæggende livsforandrende situation, kan der nemt opstå nogle udfordringer på kommunikationsfronten. Den del har jeg selv erfaret fra mine første snart 3 år som nogens mor.

Når det lille barns behov pludselig bliver omdrejningspunkt for familiens hverdag og rammer, og begge forældre kan være i søvnunderskud og muligvis også i minus på den generelle overskudskonto, er der ofte ret langt mellem de helt dybe og lange samtaler. Sådan har det i hvert fald været hos os. Disse samtaler kan jeg indimellem godt savne at få åbent op for i vores parforhold for at give det en snert af “gamle dage”. Gamle dage (som i inden der kom børn ind i billedet forståes), hvor vi kunne ligge og føre endeløse samtaler om stort og småt til langt ud på natten, hvor vi som regel faldt i søvn, inden vi løb tør for samtaleemner.

I dag er virkeligheden en noget anden. Samtalerne i vores hverdag når sjældent at blive til andet end noget i stil med den klassiske “hvordan har din dag været?” hen over aftensmaden, inden vi bliver afbrudt af en ivrig 2-årig, som også gerne vil være med i snakken eller har noget andet spændende at fortælle.
Derudover bliver meget af vores kommunikation i hverdagens trummerum, som mange børnefamilier sikkert kan genkende, enormt praktisk præget. “Hvem handler ind?”, “Hvad skal vi have at spise?”, “Hvornår var det nu du fik fri?” og “hvem henter i vuggestuen?”. Altså mere opklarende, praktiske spørgsmål frem og tilbage end reelle meningsfyldte samtaler. Og dem skal der jo være plads til, idet de er nødvendige for at få hele kabalen til at gå op.

Men når der så endelig er ro på om aftenen og der faktisk potentielt er tid til at finde de dybere samtaler frem, kan det synes som lidt af en opgave at få de vigtige, svære og sjove emner frem i lyset, fordi hjernen har arbejdet på højtryk hele dagen. Det er så let at komme til at havne i sofaen foran hver sin skærm, sidst på aftenen for at få lidt ro i hovedet og det kommer der jo ikke særlig mange samtaler ud af. Her er FuelBox.dk kommet ind i billedet hos os.

FuelBox er et redskab, hvor meningen helt simpelt er at få gang i den gode samtale, uden de deltagende parter skal gøre sig nogle anstrengelser for at stille de rigtige, nysgerrige spørgsmål, som gør at vi kommer tættere ind på livet af hinanden. For dem får vi serveret og kan blot koncentrere os om at overveje og dele vores respektive svar med hinanden.

Vi har indtil nu spillet over nogle aftener og blot trukket nogle kort hver, som har givet anledning til mange gode og relevante samtaler.

Blot det at trække et par enkelte kort og tale sammen ud fra dem, har vi oplevet har være med til at binde os tættere sammen og give følelsen af at vi rent faktisk har set og hørt hinanden den dag. Der er ingen tvivl om at de gode samtaler er afgørende i et parforhold, da det udover at bliver hørt og set, også får os til at føle os værdsat af vores partner. Samtidig er det jo gennem de gode samtaler vi udforsker hinanden, reflekterer sammen, vokser sammen og specielt vigtigt: griner sammen! Og det er ingen skam at have behov for lidt hjælp til at genfinde netop det. Tværtimod.

Så jeg vil varmt anbefale andre par, hvad end I netop er fundet sammen eller har været gift i 20 år, har børn eller ej, at afprøve denne her form for meningsfuld underholdning. Det giver altså noget positivt til parforholdet og måske vil I som vi opleve, at der er en eller flere ting ved jeres partner, som I ellers var sikre på at han/hun havde en specifik mening eller holdning til, som kan vise sig at være helt modsat af, hvad I gik og troede.

I par-boxen finder man 170 spørgsmål inddelt i 10 spændende kategorier, der giver anledning til gode samtaler, som minder os om, hvad det er vi sætter pris på hos hinanden, og hvad vi fremover kan gøre for at tage vare på parforholdet. Kategorierne er ‘Fremtid, fortid og nutid’, ‘Interesser og fritid’, ‘Job og karriere’, ‘Sniksnak’, ‘ Familie, børn og økonomi’, Kærlighed og romantik’,  ‘Meninger, holdninger og værdier’, ‘Erotik og sex’, ‘Minefelt’ samt ‘Mine, dine og vores’.

Måske det ville være den oplagte gave at forære din partner som en overraskelse i dette års påskeæg? Så er der i hvert fald garanti for nogle gode samtaler i påskeferien.

Bestil din FuelBox her

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dobbelt op på babybule