En lille påske-solstråle

Storesøster forberedelse

Ventetiden til lillebror kommer ud og møder os, kan til tider føles lang – og særligt for en pige som Havana på snart 3 år, der allerede er meget optaget af hendes lillebror i mors mave og dagligt spørger, om han snart kommer ud til hende.
Hun forstår dog efterhånden, at han lige skal vokse sig lidt større og stærkere først og at det lige skal blive lidt varmere udenfor, før han kommer. Men det er dog ikke til at tage fejl af, at hun glæder sig enormt meget.

Derfor har vi valgt at bruge noget af ventetiden på, at forberede hende på den lille størrelse der kommer, gennem leg og læring med en Rubens Baby dukke fra ciha.dk, som hun har modtaget i storesøster-gave.

Dukken er designet til, at lære barnet empati og omsorg og rollelege med dukker som denne, stimulerer barnets kreativitet og vækker en naturlig glæde og beskyttertrang, som gør den særdeles velegnet til kommende storesøstre eller storebrødre.
Vi taler meget om at små babyer ikke har lært at tale endnu og derfor godt kan græde en del, hvis de f.eks. er sultne, trætte eller skal have skiftet deres ble. Og her er der så mange fine muligheder for at trøste med den blå sut eller sutteflaske, øve sig i at skifte ble med blesættet, som indeholder to stofbleer med velcro samt ble-indhold eller skifte tøjet til noget af det der følger med, når man køber Rubens Baby dukken.

Det er virkelig stort at opleve hende være så kærlig og omsorgsfuld overfor en lille dukke, som hun allerede tager sig så pænt af og jeg glæder mig derfor kun endnu mere til at hendes rigtige lillebror kommer ud og at opleve de to sammen. Jeg er ikke et øjeblik i tvivl om at hun bliver en formidabel storesøster og passer allerede perfekt ind i rollen.

Læs også: Dialogisk læsning: Sådan styrker jeg mit barns sprog og mit indlæg om Finmotorisk leg og læring
Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En lille påske-solstråle