Forskellen på min 1. og 2. graviditet

Min første uge på barsel

Min første uge på barsel er nu allerede gået og jeg synes at tiden begynder at gå rimelig stærkt. Generelt hører jeg ellers de fleste ventende mødre sige noget i stil med, at alle måneder i gennemsnit har 30-31 dage, men den sidste måned af graviditeten har omkring 1564 .. Eller at det i hvert fald kan være sådan det føles. Sådan har jeg det ikke – endnu. Slet ikke.

Jovist glæder jeg mig uhyre meget til at møde vores lille menneske, men jeg kan også mærke at mit reddebygger-instinkt for alvor er blevet slået til. Det gælder dog ikke kun klargøringen til babys ankomst, men også alle andre steder i vores hjem, hvor jeg pludselig har en ustyrlig trang til at rydde op og ud, gøre rent og få af vejen. Jeg har indtil nu lavet intet mindre end syv to do lister, som grundlæggende omhandler praktiske ting jeg gerne vil have gjort inden jeg popper. Listerne er heldigvis fyldt med ting som jeg synes er hyggelige at lave, men mange af dem er jeg desværre også fysisk begrænset i selv at kunne udføre på nuværende tidspunkt. Som for eksempel at få malet vægge på lillebrors værelse. Da jeg ikke er særlig god til at være tålmodig og i det hele taget til at skulle bruge hjælp og assistance, kan det godt blive lidt småsvært at vente på.  Men jeg forsøger dog at tage det hele i små etaper, så der også er tid til at få slappet af ind i mellem.

Her får I lige et lille indblik i min første uge på barsel, set gennem min telefon.

Min første barselsdag startede med lidt praktiske afslutninger fra arbejdet og ellers bare ren afslapning hjemme på sofaen. Til aften var jeg i Aarhus til åbningen af en ny lækker NÜ butik i Klostergade og efterfølgende inviteret til lanceringen af et nyt brand kaldet To Be Wanderlust. Efterfølgende var der tid til lidt pigehygge på en af åens caféer.

De efterfølgende dage har jeg brugt på at få fundet tøj frem til baby og få vasket alle de små søde bodies og bukser i str. 50 – gud hvor er det småt og sødt og jeg blev lige mindet om, hvor meget Havana svømmede i str. 50, da hun blev født 5 dage over termin. Så jeg er spændt på om han overhovedet vil kunne passe det.
Hver dag har jeg nydt synet af denne smukke barselsbuket jeg fik af to klienter som afskedsgave, er den ikke bare yndig?

I fredags fik jeg tid til en times afslappende og beroligende gravidmassage hos privatjordemoder Mie K., som jeg var blevet forkælet med gavekort til, af mine søde Fit Efter Fødsel-piger. Det var så lækkert for min krop!

Derudover er dagene gået med hygge, hvile, en tur til IKEA og en omgang familiefotografering, som jeg glæder mig til at modtage billeder fra.

I dag er der 25 dage til termin og i går havde jeg mit 2. sidste jordemoderbesøg. Vores babydreng blev vurderet til at veje omkring 2300 gram (36+2) og til allerede nu at have lagt sig godt ned i mit bækken med hovedet først, præcis som han gerne skulle. Det var rart at lytte til den lille hjertelyd igen og høre at alt var som det skulle være. Efter jordemoderkonsultationen mødtes jeg med Trine, som også er på barsel, til en dejlig brunch som hun havde forkælet mig med som en del af en fin gave til mit babyshower. Det var så hyggeligt og sød en gestus! Så alt i alt kan I nok høre, at barselslivet indtil videre behandler mig temmelig godt og at jeg ikke har så travlt med at få født endnu.


Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Forskellen på min 1. og 2. graviditet