When three becomes four

Hjælp, hvad skal lillebror hedde?

Vi kunne godt bruge jeres hjælp!
For jeg tror på, at I er fulde af gode og kreative tanker og ideér, hvad angår navne. Helt specifikt er det jo selvfølgelig den lille dreng i min mave, som vi skal have fundet det helt rigtige navn til – og her tænker jeg at trække lidt på jeres gode forslag. Måske er det lige dig, der ligger inde med det helt rigtige, vi bare ikke har tænkt på endnu. Så gå lige i tænkeboks med mig, gider du?

Faktisk har vi nok egentlig et navn, som vi begge har kunne gå med til, og som det oprindeligt var Havana der tilfældigt foreslog for flere måneder siden. Dengang var jeg med det samme hook på det, men skulle arbejde lidt med at få Mark overtalt også. Sidenhen er han gået med på navnet, men nu føler jeg, at jeg ser eller høre navnet alle steder. Kender I det? Altså hvis man har et underbevidst fokus rettet et sted hen, ser man det pludselig alle vegne? Som hvis man eksempelvis arbejder på at blive gravid, ser man måske ikke andet end forældre med børn eller barnevogne.
Sådan har jeg i hvert fald fået det, og det har gjort mig en smule i tvivl om, det nu skal være navnet, eller om det er for almindeligt eller for hyppigt brugt.

Graviditeten igennem har vi virkelig haft mange navne oppe at vende. Det har været alt fra Hamilton, Elliot, Cooper og Carl til Hector, Tristan og Hunter. Alle fine navne, men som af den ene eller anden årsag er endt med at blive streget fra listen.

Lillebrors efternavn bliver ligesom Havanas; Bech Carøe. Bech efter Mark og Carøe fra mig. Så hvad synes I klinger godt dertil? Og det må selvfølgelig gerne passe godt med Havana også.

Hvor vidt han skal have et mellemnavn, er vi også fortsat i tvivl om, og vi har heller ikke noget på stående fod. Men jeg tænkte bare om det ville give mening, eftersom Havana har et, eller om det er lige meget?
Havana fik mellemnavnet Mynthe, som vi dog aldrig bruger eller kalder hende, primært fordi vi synes Havana står flottest alene. Men vi kunne alligevel ikke lade være med, at give hende navnet som en lille bonus. Måske og forhåbentligt, får hun en dag lyst til at bruge det selv. Personligt skulle jeg også ret højt op i skolealderen, før jeg begyndte at bruge mit eget mellemnavn, Jacqueline, som jeg i dag er meget glad for at have.

I kan i øvrigt læse eller genlæse, hvilke overvejelser jeg gjorde mig omkring Havanas navn dengang, i indlægget jeg kaldte ““6 forholdsregler du bør tage, når du skal vælge dit barns navn”, mine “tanker om børnenavne”, inden vi i sin tid kendte hendes køn eller indlægget “Derfor hedder hun Havana”, hvis I er nysgerrige på, hvad der lå til grund for netop den beslutning. For der var faktisk (for os) en masse gode grunde og personlige årsager dertil.

Men ellers, så skriv for pokker, hvis I har det perfekte navn til baby nummer to, så han ikke ender med at blive kaldt lillebror alt for længe efter hans ankomst – så er I dejlige! God lørdag!

20 kommentarer

 • Rikke

  Harvey! 😀 Eneste ulempe ved det navn er at nogle fra den ældre generation tror man siger Harvig. Hehe

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie Jacqueline

   Jeg synes også Harvey er så fedt et navn – det bliver jo verdens sværeste valg det her! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Vi har i forvejen Norr og Alva og venter nu en lillebror Loui(e) 😊 Norr er 4 år nu og dengang var der ikke mange der hed det – men det er der så sandelig kommet til! Så kender godt det med, at alle pludselig hedder det 😅 Til lillebror snakkede vi også om Elliot eller Melvin.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie Jacqueline

   Nej det er jo så svært at spå om, hvor mange der kommer til at hedde de lidt specielle navne bare få år frem. Men sikke flotte navne I har valgt til jeres tre børn – elsker at de alle er så korte, det klinger virkelig godt! 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  MILTON <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie Jacqueline

   Okay, det er virkelig også cute – og sejt på samme tid! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Jeg er vild med Hektor og Vincent 😍

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie Jacqueline

   Det er virkelig også nogle virkelig fine navne! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Frederikke

  Benjamin, milo, Bertram eller hektor 💙

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie Jacqueline

   Tak for de gode bud, Bertram har jeg også selv haft foreslået, men har desværre ikke kunne få Mark med på idéen 🙁

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Carina

  Jeg er ret vild med Isak!
  Lige nu synes jeg også Alvin spiller ret fint med Havana, selvom initialerne ABC måske er lige kække nok 😋

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie Jacqueline

   Isak synes jeg også er et skønt navn – det har faktisk også stået på vores liste, dog bare stavet med et ‘c’.
   Haha gud ja, den del med initialerne har jeg faktisk slet ikke tænkt over ift. fornavne med A. Du har fuldstændig ret, det bliver måske lige en anelse for kækt 😀 Haha

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lena

  Charlie, Vincent, Arthur, Luca💙

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie Jacqueline

   Virkelig fine navne alle fire – mange tak for dine indspark! 🙂 Charlie synes jeg også er et vildt cool navn!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Vi navngav min søn efter min farfar – Leo ☺️ det synes jeg jo selvfølgelig er det fineste navn til en lille dreng 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie Jacqueline

   Så fint at kunne videregive familiære navne – og Leo er da virkelig også kært, forstår godt I valgte at føre det videre 🙂
   I min familie har mine bedsteforældre/oldeforældre heddet/hedder: Erik, Preben og Magdal, som umiddelbart ikke lige går så godt i spænd med vores stil, haha 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sabine

  Jeg synes navnene Winston, Eddie, eller Dexter kunne passe godt til Havana 😍
  Som mellemnavn kunne Max passe godt til alle ovenstående😃

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie Jacqueline

   Fantastiske bud, tak – jeg er også pjattet med både Winston og Eddie. Det er sådan lidt nogle søde ballademager-navne 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Cooper er så sødt! Jeg spår det til at blive ret populært de kommende år. Spørgsmålet er så, om man skal undgå det af den grund 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie Jacqueline

   Ja det er et super sødt og sejt navn på samme tid – men jeg kunne også godt forestille mig at det godt kunne gå hen at blive ret populært omend det stadig er ok specielt. Det er så svært det her med ikke at vælge et navn, som halvdelen af barnets klasse potentielt kan komme til at hedde 🙂 Men det er jo drønsvært at spå om.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

When three becomes four