Sommerhustur

Postkort fra Sydfrankrig

 


Vi har vel alle prøvet enten at sende eller modtage et postkort, som først er nået frem til modtageren flere uger efter de rejsende er kommet hjem. Den type sommerhilsen får I også lige fra mig, for min computer har været godt gemt væk de sidste par uger, mens vi har nydt at holde ferie både i Danmark og i Sydfrankrig, hvor dette elektroniske postkort stammer fra.

Da vi var Velankommet til det franske  skrev jeg lidt om, hvordan vores tur herned var gået og viste lidt billeder af huset vi boede i. Det kan I læse her.

Men her skal I få lidt flere feriebilleder fra vores tur.

Som tidligere nævnt var vi 10 voksne, 4 børn og en dejlig hund, der skulle holde ferie sammen. Og det var et helt fantastisk feriehold der var sat. Men helt ærligt,så var det også med en vis form for skepsis omkring, hvor meget ‘voksenferie’ det egentlig ville blive for vores vedkommende, for med en nyfødt og en 3 årig med krudt i måsen i en 3-plans villa med pool, vidste vi, at vi nok ville få hænderne fulde det meste af tiden. Så forventningerne til netop det, blev nedjusteret og afstemt hjemmefra. På den måde blev jeg heller ikke skuffet over ikke at kunne ligge og slænge ved poolen en hel dag, have lange, dybe samtaler med pigerne over en flaske rosé og spille spil og være social til langt ud på natten, som de andre par uden børn havde mulighed for. Dermed ikke sagt at jeg ikke havde lyst til at kunne være mere med på samme niveau som de andre – for det ville jeg ekstremt gerne – men jeg havde indstillet mig på, at det blev så godt som minimalt, hvad der blev plads til af “mig-tid”, og det gjorde bare at jeg satte endnu mere pris på, når børnene en sjælden gang tog en lur på samme tid. Så var det med hurtige bevægelser at jeg øsede lidt solcreme på kroppen og sneg mig ud i solen for bare lige at nyde øjeblikket, jeg ikke vidste hvor lang tid ville vare. Sommetider var det en time, men oftest kun 10 minutter. Men lige gyldigt hvad, nød jeg, hvad jeg kunne få. Og det var så fint på de vilkår vi nu havde.

Ferien blev planlagt inden vi vidste, at vi til denne tid ville have en ekstra lille ny i familien, så det blev med et mindre forbehold, at vi i første omgang havde sagt ja. Men da Hugo først var kommet og vi fandt ud af hvor lidt krævende et spædbarn er i forhold til en 3 årig, så vi det ikke som den store udfordring at have begge børn med afsted. Og vi var jo heldigvis to par ud af de fem, som havde jævnaldrende børn med, så helt alene var vi ikke på den front. Derudover er Havana og Wilfred (de to ældste) hinandens bedste venner, til trods for at de også kan have deres små konflikter over, hvem der eksempelvis legede med dét ene stykke legetøj først. I sådan et tilfælde kan de på rekordtid komme op at toppes som et andet ældre ægtepar, men heldigvis bliver de lynhurtigt bedste venner igen og har det meste af ferien øvet sig på at sige undskyld til hinanden, hvis de fik gjort den anden ked af det.

Det er i øvrigt simpelthen en gave, når ens venner uopfordret tilbyder at tage over for en stund, give en hjælpende hånd til stort eller småt eller underholde børnene ved poolen. Samtidig gør det mig kun ekstra varm om hjertet, at se børnene skabe bånd og relationer til vores venner på den måde som de gjorde på ferien. Så heller ikke på den front kunne vi have ønsket os bedre selskab. Det er i hvert fald tydeligt at alle på ferien har gjort et stort og positivt indtryk på Havana, for hun har ikke spurgt om andet siden vi kom hjem end “hvad laver dén og dén?”, “er han og hun også kommet hjem fra ferien?” og “hvornår kommer vores venner og besøger os igen?”. Det er da dejligt og tyder på et remake en gang!


Ammestue med Trine i vores matchende bananer-i-pyjamas-striber med de to mindste drenge, Harald på 3 måneder og Hugo på 1 måned. De skal nok blive de bedste legekammerater, når de vokser op.


Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sommerhustur