Min hverdagsventil: Lydbøger fra BookBeat + decembergave til Jer

Nemmere hverdag med Bilka ToGo

Annonce for Bilka ToGo

Du står over køledisken i supermarkedet og prøver febrilsk at tage stilling til, hvad der skal serveres til aftensmaden om 50 minutter inden børnene går bananas. Klokken er 16.10, dit blodsukker er lavt og du har ikke nået at forberede dig på forhånd og har ikke så meget som en gul post-it med, hvorpå der står mælk – rugbrød – smør – æg. Det er ren improvisation udfra et mere eller mindre tomt køleskab og det føles alligevel så svært at træffe en fornuftig beslutning, at dine ben nærmest instinktivt bevæger sig videre mod færdigretterne.

Foran dig i indkøbsvognen sidder dit smilende, savlende barn, der lige akkurat er blevet stor nok til den plads og prøver ihærdigt at få fingrene i den klamme vognlås der hænger og dingler ned fra indkøbsvognens styr. Få sekunder efter forsøger han at putte den i munden og bliver derefter stiktosset, da du tager den fra ham. Han sætter i et utilfreds klynke-skrig og du griber desperat ud efter den nærmeste pakke pålæg, som han kan få lov at slå sine buttede fingre i i stedet for. Bedst som der er ro på knægten, kommer din 3-årige datter, som kort var ude af syne, tonsende mod dig med en sixpack af små kulørte yoghurt i indpakning med Anna og Elsa fra Frost filmen. “MOOOAAR! Seeee det er LETTE-GÅW yoghurt!” “Dem kan jeg godt spise!” og kyler dem begejstret ned i vognen, så der går hul på lortet og indkøbsvogn, gangareal og pigebarnets tøj nu er smurt ind i den lyserøde masse. GREAT! Hun sætter i et endnu højere jammer end lillebroren forinden og smider sig på gulvet af sorg over den ødelagte yoghurt og hendes uforsigtighed.

Mens du kan mærke en mørkerød farve komme frem i dine kinder og sveden langsomt pibler frem på din pande, samler du dit utrøstelige barn op og forsøger at undgå øjenkontakt med folk omkring dig, mens du med faste skridt går mod kassen og forsøger at undslippe gerningsstedet hurtigst muligt. Og her ser du så dine varer rulle forbi på kassebåndet og kan endnu engang konkludere at aftenens menu bliver det, der populært kaldes “Mors 3-retters”. Dog ikke i den traditionelle forstand med forret, hovedret og dessert – men nærmere tre vidt forskellige slags mad, som ikke har nogen form for sammenhæng eller tilnærmelsesvis vil kunne kategoriseres som en “ret”… og du lover endnu engang dig selv, at være bedre forberedt næste gang.
___________

Jeg påstår ikke at ovenstående scenarie har udspillet sig i undertegnedes liv så sent som i sidste uge – men det har det. Og desværre har flere lignende episoder udspillet sig mere end rigeligt for mig i 2019 og jeg har derfor valgt at det ikke bliver med min gode vilje, at det skal gentage sig i det nye år.
Med et nyt år står nytårsforsættene jo, som så mange gange før, i kø og venter på at blive indfriet og indkorporeret i hverdagen for at optimere på den ene eller anden måde. Sådan er vi mange der har det og jeg synes det er så dejligt, når et nyt år kan være behjælpelig til at give en ny start.

For mit eget vedkommende er én af de ting jeg gerne vil forbedre i 2020, altså at være mere på forkant med indkøb og planlægning af familiens måltider for at gøre det nemmere for mig selv- og det har jeg nu fundet en hjælpende hånd til via Bilka ToGo.

Konceptet går i alt sin enkelthed ud på at jeg kan lave vores dagligvareindkøb i ro og mag hjemme fra computeren eller via Bilka ToGo appen om aftenen, når børnene er puttet og derefter drøne omkring varerne på et passende tidspunkt næste dag. Bestiller jeg inden kl. 10, kan varerne sågar allerede hentes samme dag efter kl. 14. Afhentningen er gjort nem og bekvem og kan gøres uden så meget som at stige ud af bilen – for indkøbsposerne bliver nemlig leveret direkte i bagagerummet ved Bilka ToGo Drive In og det passer mig aldeles perfekt.

På dage hvor jeg har kørt omkring efter varerne i den klassiske ulvetime, med to trætte børn på bagsædet er det simpelthen en kæmpe lettelse ikke at skulle ind i varehuset og bruge en masse tid på at finde det vi skal bruge, men bare læne sig tilbage og nyde at jeg har gjort arbejdet i forvejen og samtidig slipper for at skulle slæbe poser (og børn) frem og tilbage fra bilen.

Udover at jeg gerne vil spare tid på vores indkøb, har jeg også et ønske om at være mere økonomisk omkring dem i det nye år – og når jeg bestiller via Bilka To Go bliver jeg langt fra fristet i samme omfang til at købe alt muligt unødvendigt, som jeg ellers ville blive eksponeret for, når jeg handler i butikken flere gange om ugen. Så på den måde hjælper konceptet mig også til at undgå impulskøb.

Har du lyst til at prøve konceptet, kan jeg kun varmt anbefale dig det – og du kan nemt lave din første bestilling klar lige her. Du betaler kun 29 kr. for pakkeservice uanset din ordrestørrelse. God fornøjelse!
Når du handler på Bilka ToGo kan du nemt inddele dine søgninger efter ugens aktuelle tilbud eller eksempelvis økologi blandt 15.000 forskellige varer. Det er i øvrigt Danmarks største online fødevaresortiment.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min hverdagsventil: Lydbøger fra BookBeat + decembergave til Jer